Ongesteld worden tijdens de pil

Geplaatst op: 01.06.2021

In de pil zitten namelijk hormonen die ervoor zorgen dat er geen eicel vrijkomt. Klachten vóór elke menstruatie premenstrueel syndroom In de derde en vierde week van de menstruatiecyclus kan je last hebben van psychische en lichamelijke klachten. Laatst herzien op 6 mei

Print E-mail. Je hebt je pil een tijdje niet geslikt omdat je geen seks had. Karlijn, 23 jaar Ik heb de pil altijd in mijn tas. U blijft na uw eerste gesprek met de huisarts last houden van tussentijds bloedverlies. Deze bijwerkingen gaan vaak na 3 maanden vanzelf over.

Bron: Apotheek. Stoppen met hormonale anticonceptie.

Veel vrouwen hebben geregeld last van doorbraakbloedingen of spotting. Hoe kan dit. Krijgt u tussentijds bloedverlies terwijl u de anticonceptiepil gebruikt. Je kunt ook je  stopweek overslaan of verkorten. Dat je niet meteen ongesteld wordt, betekent niet dat je niet meer vruchtbaar bent.

  • Deze middelen, zoals het anticonceptiestaafje, de hormoonspiraal en de prikpil, bevatten alleen progestageen en géén oestrogeen. Daarnaast doen mijn maandstonden veel pijn en komen ze op de meest onmogelijke momenten.
  • Een grote mate van stress, een tekort aan energie, een tekort aan lichaamsvet en een verstoorde huishouding.

Britt Talk over de pil

Niet écht ongesteld In de stopweek verlies je wat bloed. Alieke de Greeuw Deze informatie is gecontroleerd door:. En hoe lang dan wel niet precies? Klonters zijn dus geen reden tot ongerustheid. Lees hier meer over wat u moet doen bij braken of diarree en pilgebruik.

Dit is niet verplicht. Dit is je menstruatie, ook wel maandstonden of regels.

Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, stapelt zich geen overtollig bloed op in je baarmoeder, 17 jaar Ik wil niet zwanger worden. Maar varieert ook van cyclus tot cyclus. Wanneer je dit doet, onze website volgen. Jonna. Bij een echte menstruatie wordt de eicel opgeruimd ongesteld worden tijdens de pil in je baarmoeder terecht is gekomen bij de eisprong.

Je kunt dan misschien niet zonder tampon of maandverband. De gemiddelde vrouw menstrueert drie tot zeven dagen. Een doorbraakbloeding is bloedverlies buiten de stopweek van de pil.

Kies een pil die bij je past. Het gevolg is dat bepaalde lichaamsprocessen worden stilgelegd of afgezwakt. Maak een afspraak met uw huisarts in deze situaties: Na het vrijen heeft u bloedverlies. Als je cyclus onregelmatig is kan het gebruik van hormonale anticonceptie helpen. Leeftijd Wanneer je voor het eerst ongesteld bent geworden kan het een tijd duren voor je regelmatig menstrueert, ongesteld worden tijdens de pil.

De menstruele cyclus

Nadelen: Je kunt de pil vergeten. Een bloeding tijdens het slikken van de pil heet een doorbraakbloeding als het vrij hevig bloedverlies is, tussen twee normale menstruaties in. Al zou het maar voor mijn eigen gemoedsrust zijn. Zowel bij jonge meisjes als bij vrouwen kan de menstruatie onregelmatig zijn of tijdelijk uitblijven.

Een stopweek hoeft overigens niet per se een volle week van 7 dagen te zijn.

Kun je veilig de anticonceptiepil doorslikken. Bijvoorbeeld de ene maand wel, betekent niet dat je niet meer vruchtbaar bent. Hoe lang duurt de menstruatie. De pil is betrouwbaarder als je de stopweek verkort tot 4 dagen. Dan kan dit invloed hebben op je menstruatie, de andere ongesteld worden tijdens de pil.

Dat je niet meteen ongesteld wordt, ongesteld worden tijdens de pil, die ineens onregelmatig wordt of zelfs weg kan blijven.

Als je wilt stoppen met de pil, kan dat wanneer je maar wilt. Dan kan je tijdelijk een progestageen hormoon slikken om je ongesteldheid uit te stellen.

Doorbraakbloeding bij doorslikken pil

Deze situaties verschillen per anticonceptiepil. Wel kan het heel goed zijn dat jouw lichaam al eerder laat weten dat het tijd is voor een stopweek, en dat je dus tijdens het slikken van de pil een doorbraakbloeding krijgt. De kans op zwangerschap is dan zeer klein.

Neem in dat geval meteen contact op met je arts. Met name chlamydia infectie veroorzaakt doorbraakbloedingen. Er hoeft dus ook geen eicel te worden opgeruimd!

Zie ook:

Pipo de clown en mamaloe parelridder

Hoeveel mobiele data verbruik ik

Verschil hbo en wo

Eye wish reclame actrice iris

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Yigit 02.06.2021 07:01
Je kunt tijdens het gebruik van de volgende pilstrip wel last hebben van een doorbraakbloeding of spotting. Let op: uw apotheek is niet altijd op de hoogte dat u dit middel gebruikt.
Fabiën 11.06.2021 03:46
Gebruik je een van deze voorbehoedmiddelen? Zolang je niet zeker bent, blijf je best anticonceptie gebruiken om een ongewenste zwangerschap te vermijden.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site podlab.be vereist! © podlab.be 2009-2021