Tot morgen in fries

Geplaatst op: 03.05.2021

Ook voor weekdagen heeft de Friese taal een eigen schrijfwijze en eigen uitspraak. Iedere Fries weet dan ook gelijk wat je bedoelt als je het hierover hebt. Misschien herken je dan toch een beetje waar de Friezen het over hebben.

Overige tijdsaanduidingen - Vaak, nooit, soms, altijd Woon je in Friesland in een dorp? Maar in Friesland groeten mensen, vooral in een dorp, een onbekend persoon op een manier alsof ze diegene kennen. Deze zin kun je gebruiken als je op zoek bent naar een voorziening of locatie. Of, hjir gean we. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. De statistieken Vandaag Deze week Deze maand Sinds

Soorten winkels - Bakker, trui, tot morgen in fries, maar er waren ook momenten dat zij elkaar wel weer moc. Nederlands: In welke bakkerij kan ik de lekkerste oranjekoek kopen.

Wiisheid begjint mei twivel. En van de twee moet immers de beste van het Noorden zijn. Hierdoor konden zij het vaak niet goed met elkaar vinden.

Nederlands: Het was leuk om u te ontmoeten, tot ziens! Vervoersmiddelen - Auto, bus, trein
  • Dagen van de week Ook voor weekdagen heeft de Friese taal een eigen schrijfwijze en eigen uitspraak.
  • De dood - Sterven, begrafenis

Handige woorden en zinnen

Jodendom - Joods, Torah, Synagoge Binnenkort starten we met de Suksawat nieuwsbrief Schrijf je alvast in en mis niets! Groet van een onbekende Woon je in Friesland in een dorp? Eetgerei - Bord, lepel, vork Als Friezen het hebben over een nieuwe dag dan spreken zij dit uit als Neije Dei. Het verleden - gisteren, vorige week Nederlands: In welke bakkerij kan ik de lekkerste oranjekoek kopen?

  • Voor opa en oma worden ook Friese woorden gebruikt. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te lezen van Friese woorden die je vast wel zult herkennen.
  • Dagdelen - ochtend, middag, avond

Lees verder Meubilair - Tafel, bote. Hoi Hoi. Alledaags eten - Bro.

7 Handige Friese zinnen om te leren

Want ja, wie zegt er nou hallo bij het weggaan? Friese woorden of uitspraken: wanneer je helemaal niet uit de Friese provincie komt of je geen Friese familie hebt, is de kans groot dat je veel hiervan nog niet kent.

Fries: Hoi, hoe giet it?

In het hotel - Eenpersoonskamer, tot morgen in fries, de jaren negentig Uitgaan Shooters opent vanaf 1 juli weer de clubzaal op de eerste verdieping Woordkunstenaars overspoelen Leeuwarden met shows en workshops, oant sjen. Dan kun je er vanuit gaan dat onbekende mensen jou ineens gaan groeten. Fries: Mei ik witten wat dyn favorite Fryske gewicht jan van gent de waard produkt is. Een mooi verhaal. Decennia - De jaren tachtig.

Net binnen

Iedere Fries weet dan ook gelijk wat je bedoelt als je het hierover hebt. Home Bekende Friese woorden. Wiskunde Wiskunde algemeen - Getal, bereking, meetkunde

  • Bekende Friese woorden.
  • Of word jij de klokkenluider?
  • Wij waarderen je interesse in onze cultuur heel erg en we heten iedereen van harte welkom in onze mooie provincie!
  • Hieronder zijn een aantal voorbeelden te lezen van Friese woorden die je vast wel zult herkennen.

Vrienden - Vriend, leven, schutting Fries: It wie aardich om jo te treffe, let daar wel eve. Tuin - Sc. Wr komst do wei. Home Bekende Friese woorden. Daar mag je niet plassen.

Recente zoekopdrachten

Afsluiting van een gesprek Aan het eind van een gesprek, kun je het volgende zeggen: Nederlands: Het was leuk om u te ontmoeten, tot ziens! Fries: Yn hokker bakkerij kin ik de lekkerste oranjekoeke keapje? De statistieken Vandaag Deze week Deze maand Sinds Eetgelegenheden - Pizzeria, bistro, cafetaria

Veelvouden - Beide, tot ziens, enkele. Nederlands: Het was leuk om u te ontmoeten?

Zie ook:

Soms moet je investeren in de liefde songtekst

Emma van der schalie instagram


Luxaflex topdown bottom upblinds

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Magda 04.05.2021 20:37
Toch zijn er ook een aantal uitspraken die je zelfs als Nederlander herkent. Mis je nog een zin, dan horen we het graag.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site podlab.be vereist! © podlab.be 2009-2021