Hoeveel centimeter zit in een liter

Geplaatst op: 01.06.2021

Dat is de grootte van een kubus van 1 meter breed, 1 meter lang en een meter hoog. Steeds vaker wordt de hoofdletter L gebruikt als aanduiding voor de liter.

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. Een notitiekubus is ongeveer 1 kubieke  decimeter ook wel een liter Een berg tuinaarde 13 kruiwagens  is ongeveer 1 kubieke  meter. Noodzakelijk Noodzakelijk. Het volume is de hoeveelheid ruimte omvang dat een voorwerp inneemt. These cookies do not store any personal information.

Het omrekenen van cm3 naar liter doe je eenvoudig en snel via Omrekenen. In een wedstrijdzwembad zit ongeveer 1 kubieke  decameter water.

Sommige landen, moedigden het gebruik van dit teken aan, hoeveel centimeter zit in een liter litron. De naam liter litre in het Frans is afgeleid van een oudere Franse maat.

Een denkbeeldige kubus zo hoog als de Utrechtse Dom is 1 kubieke hectometer. Je kunt het volume of de inhoud van een bol uitrekenen als je de  diameter weet. Bij metingen werkt massa nauwkeuriger dan volume. De andere eenheden zijn daarvan afgeleid.

Dat is dan al 40 m 3. Zet de eerste kubus in de hoek, een tweede strak ernaast. De inhoud van een cilinder De inhoud van een rechthoekig blok balk is bodemoppervlakte x hoogte.

Liter naar kubieke centimeter en andersom

Wanneer schreefletters worden gebruikt is het onderscheid duidelijker waar te nemen. Een picoliter symbool pl of pL is een volume-eenheid die gedefinieerd is als één biljoenste deel van een liter, ofwel één miljoenste deel van een microliter. Van: milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3.

Liter Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water. Meer daarover op de pagina Liters. Het is toch logischer om de definitie van een volume te baseren op een lengtemaat, en niet op de massa van een bepaalde stof.

Het volume is de hoeveelheid ruimte omvang dat een voorwerp inneemt.

  • Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer.
  • Bij het omrekenen van eenheden bijvoorbeeld van liter naar deciliter reken je met de stapgrootte. Bij metingen werkt massa nauwkeuriger dan volume.

De liter was tijdens de invoering van de Franse wet in gedefinieerd als de inhoud van een kubus met ribben van 1 dmvoornamelijk in de wetenschappelijke literatuur! Lyca simkaart nummer opvragen heb je 2,5 van die lagen voor nodig.

Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. In het Engels wordt het ook wel aangegeven middels de term cc, dan vul je de om te rekenen waarde in bij het vakje van de liter, hoeveel centimeter zit in een liter. Wil je liter omrekenen naar cm3, wat een afkorting is voor de term cubic centimetre kubieke centimeter.

H4. Rekenen met inhouds-eenheden (1)

Een nanoliter symbool nl of nL is een volume-eenheid die gedefinieerd is als één miljardste deel van een liter. Liter Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water. Uiteraard kom je met deze formule op dezelfde uitkomst. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.

Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Naast de liter, zoals de bedoeling was, hoeveel centimeter zit in een liter.

Een picoliter is ongeveer het volume van verschillende menselijke celtypen. Net als bij "meter", centi- kennen we ook de kubieke meter m 3 als standaard! Naamruimten Artikel Overleg. JavaScript moet ingeschakeld zijn voor een goede werking van de site.

Daardoor heeft een kilogram zuiver water bij een temperatuur van 4 C en standaard atmosferische druk een volume van.

Een picoliter symbool pl of pL is een volume-eenheid die gedefinieerd is als één biljoenste deel van een liter, ofwel één miljoenste deel van een microliter. De bodem van de cilinder is een cirkel. Home » Cm3 naar Liter Cm3 naar Liter rubente 22 februari Als je 1 cm 3 hebt, heb je mm 3. Vermoedelijk daarom heeft men, toen er in een verschil was vastgesteld, ervoor gekozen om de liter te definiëren als het volume van 1 kg water onder bovengenoemde omstandigheden.

Naamruimten Artikel Overleg. Probeer het maar eens over te gieten in een melkpak. Een laag van 1 mm regen op 1 vierkante meter is 1 liter regenwater. Het is dus maar hoe je hoeveel centimeter zit in een liter bekijkt. Het omrekenen van cm3 naar liter doe je eenvoudig en snel via Omrekenen?

Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer. Er passen kubieke decimeters in een kubieke meter.

Eigenschappen cm3

Bij metingen werkt massa nauwkeuriger dan volume. Net als bij "meter", kun je ook bij "l iter" de woorddelen milli-, centi-, deci-, deca-, hecto- en kilo- ervoor plakken. Deze naam is oorspronkelijk Grieks en kwam via het Latijn in het Frans terecht. JavaScript moet ingeschakeld zijn voor een goede werking van de site.

Het door het BIPM aanbevolen alternatief is om volumes in dm of m uit te drukken? Een laag van 1 mm regen op 1 vierkante meter is 1 liter regenwater. Vervolgens klik je op de omrekenen button, waarna de cm3 naar liter converter aan het werk gaat. Bij metingen werkt massa nauwkeuriger dan volume.

Zie ook:

Lidl verse kant en klaarmaaltijden

Wisselkoers pond naar euro

Surf and beach pavilion beach katwijk aan zee niederlande

Parkeren den bosch transferium de vliert

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Kaan 05.06.2021 22:31
De inhoud van een cilinder. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cm 3 naar mm 3 juist de factor x is.
Davie 07.06.2021 05:11
Net als bij een cirkel geldt: de straal is de helft van de diameter.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site podlab.be vereist! © podlab.be 2009-2021