Vergeten Vrouwen

vergeten vrouwen

Op 11 november was het niet alleen Wapenstilstand maar ook Nationale Vrouwendag. Naar aanleiding hiervan lanceerde onze Nostalgie-DJ Shalini Van den Langenbergh de eerste aflevering van haar podcast Vergeten Vrouwen.

Naast haar job als Nostalgie-DJ is Shalini ook bezig met een opleiding tot leerkracht geschiedenis. Deze twee passies brengt ze samen in haar podcastreeks Vergeten Vrouwen. In de podcast gaat ze dieper in op het leven van enkele vrouwen die een bepalende rol hebben gespeeld in de geschiedenis maar de geschiedenisboeken niet gehaald hebben.

Tijdens haar leerkrachtenopleiding viel haar op dat er weinig vrouwen aan bod komen in de geschiedenislessen. Met deze podcast tracht ze daar verandering in te brengen. Ze wil in de eerste plaats boeiende verhalen vertellen, maar hoopt ook leerkrachten te inspireren en mensen aan het praten te krijgen over de prestaties van vrouwen door de eeuwen heen.

De eerste aflevering van Vergeten Vrouwen verscheen – niet toevallig – op Nationale Vrouwendag en draait om de 17de eeuwse schilderes Michaelina Wautier. Ze vocht heel haar leven tegen de heersende normen om haar kunstzinnige droom te kunnen najagen. Shalini was zo onder de indruk van Michaelina’s levensverhaal dat het haar inspireerde om dit project op poten te zetten.

Ontdek hier hoe zij erin slaagde een carrière uit te bouwen ondanks alle tegenstand en welke omstandigheden ertoe leidden dat ze alsnog in de vergetelheid belandde:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *