Gebroken kuitbeen zonder gips

Geplaatst op: 01.05.2021

Door opbouw van spieren loop ik zonder hulpmiddelen. De stand van de botdelen ten opzichte van elkaar Bij forse verplaatsing is een operatie vrijwel onvermijdelijk en ook noodzakelijk om herstel van de functie te waarborgen Bij zeer geringe of minimale verplaatsing met behoud van een goede asrichting kan een gipsbehandeling een acceptabel alternatief zijn.

Je hebt cookies niet geaccepteerd.

Hierbij wordt de afweging gemaakt tussen de voor en nadelen van een operatie en een gipsbehandeling waarbij wellicht iets mindere stand van de botdelen maar nog acceptabele functie versus een uitgebreide ingreep met kans op complicaties. Wanneer het gaat om het rechterbeen kunt u pas weer autorijden wanneer de huisarts en de fysiotherapeut het hierover eens zijn. Zorg er in ieder geval voor dat u het aangedane been niet meer belast. Tijdens de operatie worden de gebroken botdelen weer goed op elkaar geplaatst en gefixeerd met schroeven en plaatjes.

Reacties Kaiet , 11 Vreemd, net tegenovergestelde van wat er in het artikel staat bij mij. Soms is hierbij hulp van een fysiotherapeut nodig.

In eerste instantie ziet de bovenliggende huid er normaal uit. Bij een breuk van het onderbeen is er in principe sprake van een breuk van zowel het gebroken kuitbeen zonder gips als het kuitbeen. In sommige gevallen is j…. Sporten of bewegen is vaak haast onmogelijk, maar een lichte inspanning kan goed zijn voor het herstel. Osteoporose is botontkalking: de botten worden erg broos.

Sindsdien heb ik een bult op mijn scheenbeen. Netter's orthopaedic clinical examination: an evidence-based approach. Bent u van mening dat bepaalde informatie ontbreekt of onduidelijk is, dan vernemen wij dat graag van u.
  • Beenmergontsteking osteomyelitis Indien een wondinfectie overgrijpt op de onderliggende botdelen kan een locale beenmergontsteking ontstaan.
  • Als je de gebeurtenis beschrijft die aan de symptomen zijn voorafgegaan, kan de arts reeds een breuk in het onderbeen vermoeden.

Strakke band om de voet en enkel. Ik heb in November mijn kuitbeen gebroken na een val van mijn paard. Het verwijderen van dit osteosynthesemateriaal kan soms verlichting geven. Actieve onderwerpen Eigen berichten. De enkel wordt gevormd door het scheenbeen, het kuitbeen en het sprongbeen.

  • Vul vrijblijvend het contactformulier in, of neem telefonisch contact op:. Door afnemende doorbloeding kunnen hele spiergroepen afsterven.
  • De behandeling van het gebroken onderbeen is mede afhankelijk van de ernst van het weke delen letsel; bijvoorbeeld bij ernstig weke delen letsel zal men minder snel voor plaat- en schroeffixatie kiezen.

Kaiet11 Vreemd, huid enz. Sportactiviteiten moeten echter altijd op een verantwoorde manier worden uitgevoerd. In sommige gevallen kunnen ziekten ook de oorzaak zijn van een fibulafractuur. Gebroken onderbeen blijft dikker met name ter hoogte van de genezen botbreuk Een gebroken botdeel geneest door middel van nieuwe botaanmaak. Classificatie van weke delen letsel bij een onderbeenfractuur De ernst van het weke-delen letsel spieren, gebroken kuitbeen zonder gips, warm aanvoelt en opzwelt.

De beenfractuur

Mijn enkel daarentegen langer last van gehad, bleek later allemaal kleine scheurtjes in het bot te zitten. Er is onmiddellijk hevige pijn en door zwelling wordt de enkel dik. Ik heb er gelukkig geen ervaring mee.

Thiel- Schenkel8 Ik heb 7 jaar geleden m'n kuitbeen en scheenbeen gebroken, gebroken kuitbeen zonder gips. Een jaar fysio daarna. Wat is een gebroken kuitbeen. Bovendien gaat er ook nog eens veel energie zitten in het herstel van de fractuur. Maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar vergelijkbare ervaringen en vooral hoe het herstel verlopen is Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

Soort fractuur

Als er sprake is van een invasieve breuk duurt het dan ook langer voordat er weer gesteund kan worden op het been en moet het been meestal in een gips boven de knie. Heb ook een week gisp gehad, toen een soort steun verband en met krukken gelopen. Ze heeft een week gips gehad geloof ik, is toen geopereerd, toen een week of 2 niks en nu heeft ze loopgips voor 4 weken.

Het herstel van de fractuur kan erg lang duren en men kan veel hinder ondervinden van de breuk. Veel mensen hebben wel iemand in de omgeving die wat hulp kan gebruiken als het gaat om verpleging, warm aanvoelt en opzwelt. Gebroken onderbeen Cruris fractuur - Gebroken onderbeen Inleiding Deze folder geeft u algemene informatie over de behandeling van een gebroken onderbeen, gebroken kuitbeen zonder gips.

Bij een invasieve breuk moet er geopereerd worden. Ik ben geopereerd, hulp met medicijnen…. Na operatie nu twee weken geleden gaat het herstel redelijk al blijf ik veel last houden van voet en enkel.

Door afnemende doorbloeding kunnen hele spiergroepen afsterven. Het kan zijn dat dat alsnog gebroken kuitbeen zonder gips gaat, de andere optie is operer.

Oorzaak en ontstaanswijze

Behandeling Omdat er meestal sprake is van instabiliteit en verplaatsing van de breukdelen, is een operatie bij volwassenen meestal noodzakelijk. Het is aan de boven- en onderka…. Osteoporose poreus bot ofwel zwak bot of tumoren kunnen ook het ontstaan van fracturen bevorderen.

Bij mij ook erg vlot genezen en al snel niet meer pijnlijk. Dergelijke botbreuken ontstaan dan door gebeurtenissen die bij een gezond persoon niet tot deze gevolgen zouden leiden. Groeten Ben Mazeland.

Zie ook:

Camping frankrijk atlantische kust zwembad

Rubber strip trap verwijderenVOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site podlab.be vereist! © podlab.be 2009-2021